Työkokemus

Innolink Agency, Head of Performance Marketing
1.2016 –
Tällä hetkellä työskentelen Innolink Agencyssä digitaalisen mainonnan tiimin vetäjänä. Tärkeimmät työkalut digitaalisessa markkinoinnissa ovat Googlen ja Facebookin mainosalustat, analytiikka ja sivustojen optmointi tavoittavammiksi ja myyvemmiksi.

Innolink-konserni, jonka osa Innolink Agency on, on pitkän linjan tutkimustoimisto ja tiedolla johtamisen asiantuntija / konsultointitalo. Työskentelemme jatkuvasti suurten ja merkittävien useilta eri toimialoilta tulevien asiakkaiden kanssa.

Tulos Helsinki, Search Marketing Specialist
8.2014 – 12.2015
Työskentelin Tulos Helsingissä Search Marketing Specialistina. Leipälajinani oli hakusanamainonta, ja kakkoslajinani on tulospohjainen, ohjelmallisesti ostettu display-mainonta. Luonnollisesti myös web analytiikan hyödyntäminen oli kiinteä osa työtäni joka päivä.

Tulos Helsinki on edelläkävijä Suomen tulospohjaiseen digitaaliseen markkinointiin keskittyneiden toimistojen joukossa. Tuloksen väki on erityisen kunnostautunut hakusanamainonnassa, hakukoneoptimoinnissa, sähköpostimarkkinoinnissa ja analytiikassa.

Virta Helsinki, Digital Performance Planner
8.2013 – 8.2014
Työni Digital Performance Plannerina käsitti tavoitteellisen ja tulospohjaisen hakukonemainonnan ja tulospohjaisen display-mainonnan tekemistä. Emme keskity vain mainontaan: tulospohjaista verkkomainontaa tekevän on autettava asiakasta huolehtimaan koko ostoputkesta: sitä varten työkalupakista löytyy hakukoneoptimoinnin, web-analytiikan ja konversio-optimoinnin hyödyntäminen.
Dagmar, Digital Performance Analyst
10.2012 – 7.2013

Työni Digital Performance Analystinä sisälsi suurimmaksi osaksi hakukoneoptimointia: Dagmarin asiakkaiden löydettävyyden ja vaikuttavuuden jatkuvaa kehittämistä.

Dagmarilla tekemäni hakukoneoptimointiprojektit sisältävät kaikenkattavia sivusto- ja näkyvyysauditointeja ja niiden pohjalta tehtyjä suosituksia, asiakkaiden verkkosisältöjen muokkausta hakukoneystävälliseksi ja löydettävyydestä huolehtimista osana uusien sivustojen suunnittelua.

Asiakasprojektien ohessa autan kollegoitani, digitaalisen mainonnan suunnittelijoita, mittaamaan mainonnan tuloksia web-analytiikan avulla ja sparraan asiakastyötä tekeviä hakukoneoptimointiin ja web-analytiikkaan liittyvien projektien myynnissä. Itse pidänkin merkityksellisten asioiden suunnittelua yhdessä asiakkaan kanssa, aikaansaannosten esittelyn ohella, työn yhtenä antoisimmista puolista.

Searchbox Oy, Production Manager, Digital Marketing
3.2012 – 10.2012
Työtehtäviini digitaalisen markkinoinnin tuotantopäällikkönä kuului useiden asiakkaiden hakukonemainontatilien hallinta: suunnittelu, optimointi ja tulosten raportointi. Lisäksi tein hakukoneoptimointia: kattavia auditointeja ja toimenpidesuosituksia ja jatkuvaa, käytännön työtä sivustojen rakenteen ja sisältöjen kehittämisen parissa.
Searchbox Oy, Production Manager, Digital Marketing
2.2011 – 3.2012
Aloitin Searchboxilla helmikuun alussa vuonna 2011. Hoidin useita SB:n asiakkaiden Google Adwords-tilejä, suunnittelin ja kehitin hakusanamainontakampanjoita sekä tein hakusanamainontaan liittyvää asiakastyötä.
Helsingin Sanomat, Uutisgraafikko
1.2010-9.2012
Olen työskennellyt 2010 tammikuusta alkaen Helsingin Sanomien grafiikkatoimituksessa uutisgraafikkona osa-aikaisissa työsuhteissa. Uutisgraafikkona tein informaatiografiikkaa ja erilaisia visuaalisia esityksiä lehtijuttujen oheen

Koulutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Medianomi, valmistunut 2010

Eesti Kunstiakadeemia, Viro
Vaihto-opiskelin EKA:n graafisen suunnittelun linjalla kevätlukukauden vuonna 2009.

EVTEK ammattikorkeakoulu
Media Engineering, 2004-2005
Opiskelin vuoden EVTEKin Media Engineering-linjalla

Hyrylän lukio
Ylioppilas, 2002

Osaaminen

Sosiaalinen media & mainonta
Maksettu mainonta ja orgaanisen levikin mekanismien ymmärrys sosiaalisen median alustoilla.

Hakukonemainonta / hakusanamainonta: Hakusanamainonnan ja suunnittelu, toteutus ja optimointi.

Hakukoneoptimointi: Hakukoneoptimointiprojektien hallinta: verkkosivustojen SEO-auditointi, toimenpiteiden suunnittelu ja käytännön SEO-toimet. Tunnen erilaisten verkkoteknologioiden ja sivustojen rakenteellisten seikkojen vaikutukset hakukonenäkyvyyteen ja ymmärrän sisältöjen merkityksen tärkeimpänä löydettävyystekijänä. Tarvittaessa teen hakukoneystävällistä sisältöä itse.

Verkkoanalytiikka: Analytiikkaohjelmistojen, kuten Google Analyticsin, Snoobin ja Netmonitorin edistynyt käyttö, tiedon analysointi ja hyödyntäminen verkkosivustojen toiminnan ja tuloksellisuuden kehittämiseksi.

Sisältöjen ja tekstin suunnittelu: Hakukoneystävällinen sisällöntuotanto ja tekstien suunnittelu digitaalisen markkinoinnin tarpeisiin.

Visuaalinen suunnittelu ja tiedon visualisointi: Hallitsen tiedon visualisoinnin valmiiksi informaatiografiikaksi ja perustason visuaalisen suunnittelun vektorigrafiikan tuottamisesta kuvankäsittelyyn.

Verkkoteknologiat: Hallitsen HTML:n ja CSS:n perusteet ja ymmärrän mm. erilaisten julkaisujärjestelmien ja niihin liittyvien tekniikoiden toimintaperiaatteet. Käyttäjänä minulla on kokemusta useista eri julkaisujärjestelmistä, kuten Drupalista ja WordPressistä. Teen myös yksinkertaisia sivustoja WordPressillä WordPressillä.

Kielitaito

Suomi: äidinkieli
Englanti: erittäin hyvä
Viro: erittäin hyvä
Ruotsi: tyydyttävä